CRP (C-reaktif protein), vücutta inflamasyonun belirlenmesi için kullanılan bir testi sonucunda elde edilen bir değerdir.
CRP seviyeleri, vücutta meydana gelen inflamasyonun bir göstergesi olarak kullanılır. Bu değerin yüksek olması, pek hoş bir durum değildir.
Vücuttaki enfeksiyonun düşük olması, göstergesidir.
İlaç tedavisiyle kontrol altına alınan CRP için bitkisel yöntemleri de mevcuttur. Özellikle iyi beslenmek, iltihap değerinin düşürülmesi için en önemli noktadır.
CRP değerini düşüren, kandaki iltihabı kurutan gıdaları tüketmek kısa sürede kontrol altına almanızı sağlar.
İşte CRP’yi düşürmek istiyorsanız içmeniz gereken tek şey…
Kuru dut suyu
Kuru dutu kaynatıp içmek, iltihabı kısa sürede bitirecektir.
Günde 1 bardak kuru dut suyu içerseniz, CRP değerinizde dengeli bir düşüş göreceksiniz.
Dut kurusu doğal antibiyotik kaynağıdır. Her gün düzenli olarak dut kurusu tüketmek vücudu iltihap, toksin ve enfeksiyonlardan arındırır.